сряда, 27 май 2015 г.

Кой е истинският Тесла?

"Всички хора, навсякъде трябва да имат достъп до свободна енергия.
Електрическата енергия е достъпна навсякъде в неограничени количества и
може да задвижва машините в света без нуждата на въглища, газ, бензин"
Никола Тесла
Никола Тесла - името му автоматично се свързва с тестовете правени в търсене на свободната енергия. Малко хора знаят, че алтернативният електрически поток светкащ крушките по целия свят е негово откритие, а не на Едисон. Но Тесла като човек е много повече от няколко ограничаващи концепции. Тук ще ви дам истинската около-история на този човек.
Останалото го пише навсякъде, но именно неговата същност прави това което Тесла е бил - един от подаръците за човечеството!


“Науката сама по себе си е перверзия, освен ако нейната крайна цел е подобряването на човечеството” – Никола Тесла


Нека започна от самото начало. Малкият Никола решава да се покаже на бял свят точно по време на една лятна буря с огромни светкавици и гръмотевици. В нощта на 9 срещу 10 юли 1856, в полунощ, при последните напъни на майка му, цялото електричество в болничното отделение се изключва. Тя не се е уплашила и успокоила мед. сестрата: “Това ще е дете на светлината”.
Къщата на Тесла като малък в сегашно
Хърватско, тогавашно Австрийско кралство. Баща му
е бил пасторът на селото. 
Това са първите от многото необясними факти свързани с тайнствения живот и откритията на Никола Тесла.
От тогава до края на животът си Тесла е обсебен от гръмотевиците, от енергията която те освобождават при всеки гръм и от всички явления свързани с тях.
От малък, Тесла е бил с изключително буден ум. Той дори изобретява и сглобява прототипи на играчи задвижвани с насекоми. На 18 години той говори 6 езика, а после владее 12. Има невероятна фотографска памет и неуморим бълбукащ от изобретения мозък.

От ранно детство Никола е имал особен интерес към математиката, придружен с изключителни способности за пресмятане на ум и визуализиране на всеки проект над който работи. Всъщност самият Тесла казвал, че когато работи над някое изобретение, той първо сяда и си го представя в 3D.  Той като че ли получавал сигнали, защото обяснява за проблясъци в главата си, придружени с тонове информация и внезапни мисловни “снимки” на изобретения.
Когато сядал да работи, Никола използвал специфичен метод на проектиране. Всъщност един от известните му съвременници работел по същият начин – Айнщайн. И двамата изпадали като в състояния на полусън, което всъщност било будна медитация, затова и в нечии истории пише че изобретателите и учените получавали данни по време на сън. Всъщност и Айнщайн и Тесла докато са живи още потвърждават че изпадат в медитация по време на която те визуализират разработките си. Никола Тесла мислено умеел да вижда всяка една част, колелце, болтче, зъбчатка, верига. Понякога той седял така с часове сглобявайки и разгобявайки умствено всяка една машина докато тя не проработела виртуално в умът му. Той бил способен да “вижда” всеки един детайл, да завърта предмета, да го наглася, точно както ние бихме направили пред съвременнен тактилен 3D екран. Чак след този етап, Тесла вземал моливът и нанасял окончателният чертеж на листа. Затова почти с абсолютна сигурност се знае че всеки един патент за проект регистриран от него е абсолютно валиден, работещ и оптимален.
Въпреки че Тесла не работи в сферата на астро и квантовата физика, той още преди Айнщайн и Бор заявява, че светлината е вълна, и че структурата на атомът е подобна на слънчевата система. Но понеже от ревност и неразбиране е отхвърлен от научните среди, той не се “класира” за Нобелова награда.




Според Тесла в пространството около нас има една неизчерпаема вселенска банка със знания, със свободен достъп, от която всеки може да черпи информации, стига да знае как да получи достъп до нея.


До края на живота си Тесла е изключително плодотворен. Той описва и регистрира над 1000 патента (в това число не влизат тези които той доброволно унищожава за да предпази човечеството). От самото начало на живота си той е бил обсебен от мисълта да успее да впрегне силите на Земята и Вселената за да може хората да се възползват от тази енергия. Тесла работи над безжичните електро и радио вълни, подобрява функционирането на железопътните машини, на неоновите лампи, работи над рентгеновите лъчи, дистанционните, динамото, електрическите турбини, машинни турбини без витла, помпи, хеликоптерите, подводниците, торпеда, ротативното магнитно поле, напълно автономни роботи... Приложенията на тези изобретения са огромни – безжичните телекомуникации, роботиката, вятърните турбини, слънчевите панели и генератори, дроновете, космическите вседеходи и астронавтиката, техническите дейности с течности при задвижване на моторни машини...

 




През 1931 г. Тесла заменя двутактовия бензинен мотор на една лимузина Pierce Arrow с двигател на свободна енергия и успява да направи демонстрация вдигайки 145км/ч.
 
 Колита Pierce Arrow на Тесла, след като е намерена изоставена
там където е била паркирана едно време в един гараж.
Естествено без двигател...
В аналите това е описано като електрически двигател. Тесла създава мотор с приемник засмукващ необходимата енергия от етера – понятие което той взаимства от индуизма и будизма, което е една от основите на визиите му за Вселената.

Свидетели на времето, в Бъфало (където Тесла се разхожда с колата си през зимата на 1931, возен от Питър Саво) – отбелязват че колата не бръмчи шумно като останалите, а също така и не изпуска миризливи газове.
Според описанията, електрическият мотор е бил проста метална кутия, напълно затворена, цилиндрична, с размери метър дължина и 65 см диаметър, с вентилатор в предната част. Пак според свидетели, колата нямала разпределителна кутия за скоростите. Вероятно е в такъв случай, колата да е била и един от първите автоматици.
Приемникът в мотора, създаден от ръцете на Тесла, бил конвектор на гравитационна енергия – още една от разработките на невероятният му ум.

Тесла си представял невероятно бъдеще, такова каквото сме виждали по анимационните филмчета с летящи съдове за предвижване, високи небостъргачи и синьо небе. Работейки над електричеката енергия, той забелязва че ако прокара силен заряд между две метални повърхности, той може да накара даден предмет да левитира. Тесла разработва тези проекти още през 1910 година. Технически скици на летящата му машина се намират в постоянната колекция на Белградския музей в Сърбия, където се пазят над 1800 документа.

 
Една от останалите бегли скици на проекта за летящо превозно средство
"совалката" се състои от две пъхнати едно в друго тела, между които
протича електричество и кара обекта да левитира

Пропускам пристигането му в САЩ, когато той бива нает от Едисон, които в последствие води доживотни борби за да разбие и съсипе кариерата и авторитета на Тесла. Всъщност всяка една спънка в работата на този невероятен гении е от близко или далече свързана със заговорите на Едисон. Той е лявата ръка на Дж. П. Морган с когото се опитват да пробутат безумно скъпи и неефективни електостанции на Ню Йорк и Лондон. Той помага на Маркони да открадне идеите на Тесла над радио вълните и предаванията, това е и причината ДЖ. П. Морган да оттегли субсидиите си по проекта Уарденклиф.  Битките му за електрическите потоци – прав/алтернативен са жестоки. За да докаже правотата си Едисон дори подлага на публична електрошокова екзекуция кучета, котки, маймуни, дори и слон! В крайна сметка алтернативния поток на Тесла е всеприет, но Едисон (ръка в ръка с ДЖ. П. Морган) продължава като публично го обявява за психопат и неуравновесен, след публикацията през 1901 на Talking With The Planets (Разговори с планетите). Тази статия е резултат от сигналите които Тесла хваща и успява да комуникира със същества живеещи на Марс.


Тесла е знаел че хората не са единствените интелигентни същества



Поредица от снимки от опитите на
Тесла в лабораторията му в Колорадо Спрингс.
ясно се вижда как той чете напълно безопасно седнал
по средата на металната си клетка

В Колорадо Спрингс където живее след 1899, Тесла работи над земните и атмосферични вълни, както и енергиите произвеждани от тях. Той прекарва с часове до антената от където слуша бурите. Антената обаче е толкова мощна, че една нощ докато Тесла води записки над гръмотевиците в една буря на 1000 км от там, той чува сигнал. Ушите му привикнали с всевъзможни шумове веднага идентифицрат че това не е звук идващ от Земята, а от космоса. Сигналите са подавани в систематизирани групи бибпкания по 3, на равни интервали. Никола се опитва и успява да комуникира с тях. Той описва преживяното в статията коствала му авторитета. Независимо от това по късно Тесла казва че това което е получил като информация е че извънземните винаги са били тук, те са послещавали Земята много пъти и са контролирали съдбата й. Те са били на Земята преди 1000 години (тоест по негово време = 890/900 година). До края на живота си Тесла е обсебен от числото 3.
Тесла в слушане на буря по "домашната"
си антена в една от безсънните му нощи

“Ако познавате великолепието на числата 3,6 и 9, то вие притежавате ключът към Вселената” – Никола Тесла

Целият текст на статията  Talking With The Planets (Разговори с планетите), на английски – тук 






Публикацията от 1901


Подарък на човечеството

Преди да говорим за каквито и да било открития, трябва да се отбележи, че Тесла е бил преди всичко хуманист, в истинския и най-чист смисъл на думата. Той отбелязал, че човеците са разделени на групи и че има тези които имат достъп до електричеството и тези които нямат. Опитите му с електричеството са били на първо място с цел да се достави електричество там където за него дори не е било чувано. Той е искал да направи подарък на всички хора по Земята.

В Колорадо Спрингс, една от основните разработки на Тесла е свързана с Резонансът на Шуман и това как търкането на Земята в космичното пространство може да бъде в полза на цялото човечество безплатно! Благодарение на любовта си към гръмотевичните бури, Тесла отбелязва натрупването на огромни количества електромагнитна енергия в горните слоеве на атмосферата. Това става благодарение на хилядите гръмотевици изразходващи тези заряди всяка една секунда, непрекъснато по цялото земно кълбо.

Всъщност когато не е работел над някоя машина, Никола е можел да седи по цели нощи, дори дни пред една огромна антена която сам бил изобретил и инсталирал в къщата си за да слуша гръмотевичните бури и дори сигналите от космоса. 

“Пространството е изпълнено с енергия. Това е само въпрос на време, скоро хората ще могат да захранват машините си благодарение на движението в природата...” ...– пише Тесла в трудовете си над свободната енергия.


Хиляди милиона волта вибриращи с честота на 50 000 херца в секунда! Това постига не веднъж Тесла в къщата си- лаборатория в Колорадо Спрингс. Този научен опит е трудно възпроизведим в нормални условия дори в наши дни. Тесла успява да създаде гръмотевица видима и чута на над 25 км. Той успява да генерира енергия която разпада електрическата система на електроцентралата на 40 мили от мястото на опита. Заводът дори задължава Тесла и асистентът му да поправят електрическите генератори преди да продължат опитите си.

Никола Тесла прави стотици опити, като напрмер да “включи” огромни електрически крушки директно в почвата, на десетки километъри от лабораторията си където се намира антената. Так той доказва земната електропроводимост (това може да го пробвате и днес – достатъчно ви е неон и линия с високо налягане, после забивате неона в полето под линията).



Среща с паралелните светове

Един ден, докато изпробва поредната си теория, Тесла прави една погрешна манипулация и бива захванат в електрическия ток течащ между бобината и стените на металната клетка около нея. Конвулсиите продължават докато асистентът му се опитва да изключи тока. Всъщност Тесла преживява NDE (near death experience) – изживяване близо до смъртта. Той преминава през така наречения тунел. После описва преживяванията си като “безвременен транс” в който миналото, настоящето и бъдещето са едно и също време. Никола разказва, че е направил пътуване във време-пространството, по късно той заявява:

“Настоящето е тяхно, но бъдещето за което работя е мое!”

От експерти се предполага, че това изказване се отнася и до теориите на Айнщайн за относителността и до някои от постулатите на квантовата физика с които Тесла не е бил съгласен. За тях той е споделял, че времето ще докаже че тези теории са неверни.

По време на различните си разработки Тесла разбира че Резонансът на Шуман е вибрационното ниво не само на Земята, но и на човешкия мозък, както и на всеки жив организъм на планетата. Понеже американската армия го търси за проектите си, той решава да загърби дейността си по въпроса с резонанса, защото в неправилните ръце, тези открития биха били пагубни за света. Истината е, че който успее да увладее тези честоти, владее мозъците на всички живи същества, владее и Земята. Затова Тесла напуска Колорадо Спрингс и се завръща в Ню Йорк, където се запознава с крупния банкер Дж.П. Морган и го убеждава да инвестира в един от проектите му.

Кулата Уарденклиф (която е разбита от Дж.П.Морган защото няма как да продава и да печели от този вид енергия) цели първоначално доказването на възможността да се предават електрически заряди чрез радио вълни. Маркони (задкулисно помогнат от Едисон) открадва идеите на Тесла и си приписва изобретяването на радиото. Много по-късно след смъртта на Тесла, това изобретение му бива върнато. Някои изследователи подозират обаче, че Никола Тесла сам саботира проекта си с Уарденклиф, защото творбата му може да бъде използвана за военни цели. Дърпайки огромни количества енергия от йоносферата, с хилядите волтове генерирана енергия, тази технология може не само да сваля самолети в полет, но и да разрушава цели градове. Няколко години по късно Тесла твърди, че с тази кула е било възможно регулирането на планетарните климатични условия.



Една вечер по време на буря Тесла пише:

”Небето се насити с черни облаци, но дъждът продължаваше да се бави, когато изведнъж се появи светкавица и веднага след това  потоп (...) Очевидно двата феномена имаха пряка връзка от причина към последствие. След размисъл заключих че електрическата енергия заключена във водовалежа бе незначителна и че светкавицата изпълнява същата функция като превключвател. (...) Ако успеем да произведем електрически бури с желаната интензивност, то ние бихме могли да променим цялата планета и животът на нейната повърхност. (...) Ако беше по силите ни да да го променим (цикълът на водата) когато и където е необходимо, ние бихме могли да контролираме на воля този жизнено важен елемент каквато е водата.”



Тесла и знанията на древните

Както писах по горе, Тесла е владеел 12 езика. Към тях по късно той добавя и санскрит – индо-европейски език, един от първоизточниците, говорен почти само в Индия и като роден език от не повече от 6000 души в наши дни. В Индия той е считан като език на посветените и затова някои от тамошните ерудити продължават го използват за трактатите си. 
След една среща с йоги Суами, Тесла започва да употребява понятия като акаша, прана, етер, защото забелязва че те отговарят по достоверно на понятията му за конструкция на Вселената. Той използва концепцията са Извора (създанието/съществуванието на космоса) и произлизането му от светлинния етер като обяснява с тези понятия и създаването и постройката на материята. Тези понятия му служат и за обяснение на всички свободни енергийни феномени. Всъщност Тесла владее вече тези сили и обяснения още преди запознаването си с ведическите учения.

Още 1891 пред Американския Институт на Електро-Инжинерите той заявява:

“Не след дълго, нащите машини ще бъдат захранвани от енергия намираща се в цялата Вселена. Идеята не е нова...Това го има и в мита на Антей, черпещ енергията си от Земата; ние го виждаме и сред финните спекулации на един от най-големите ви математици...Сред цялото пространство я има тази енергия. Тази енергия статична ли е или кинетична? Ако е статична, надеждите ни са празни; ако е кинетична – и ние знаем че тя е, това просто е въпрос на време преди хората да успеят да свържат машините си към механизмите на природата”

 
Безвитлова турбина на Тесла

Има и досиета класирани СЕКРЕТНО, от американските военни и агенциите за сигурност, които потвърждават участието на Тесла в много по странни експерименти. Такова например е случилото се във Филаделфия с военният кораб USS Eldridge. Тесла е повикан за да бъдат проведени тестове за невидимост на военни инсталации. С прокарване на електрически заряд през бобините инсталирани на стратегически места по военното съоръжение, корабът е трябвало да изчезне временно от радарите. При пускане в действие на инсталацията обаче, целият коръб изчезва от видимото пространство. Военните останали на брега по време на експеримента не могат да си обяснят случилото се. Когато корабът се появява отново, целият екипаж е объркан, неориентиран, а някои моряци са буквално слети с корпуса на дестроера.
 
Кадри от филма - "Експеримента Филаделфия"



Когато през ‘30те години американското правителство заявява нуждата си от масово оръжие заради риска от нова световна война, Тесла предлага оръжието Лъч на Смъртта (Death Beam). Това е високочестотен лъч плазма можещ да уцели с помощта на микроскопични протонени частици предмет на голямо разстояние. Като защитник на живота, той е смятал че инсталирането на 6-7 такива лъча на територията на САЩ би било разубедително за всеки желаещ да води война, където и да е по света. Но при ползване този лъч е изключително точен и мощен. Според проекта той е можел да отстреля 10 000 летящи самолета на 400 км разстояние.
Американското правителство решава че проекта не ги интересува и предпочитат бомбата на Айнщайн – която в крайна сметка се оказва ужасно разрушителна.
По-късно Тесла решава да подари изобретението си на американския народ и предава скиците на правителството. Понеже геният му не е бил само технически, той разделя обяснителните бележки и планове между правителствата на САЩ, тогавашен СССР, Англия и Канада. Така никоя нация не би могла да претендира сама за световно величие благодарение на мощта това оръжие.
Според статиите на Ню Йорк Таймс  от онова време, този лъч е най-опасното и мощно оръжие създавано въобще някога.
За това оръжие се знае и от излезлите наяве документи благодарение на Freedom Information Act – закон задължаващ американското правителство и агенциите му да разсекретират след определен период от време всички важни документи, така че всеки да може да има достъп до тази информация.

Един изключително странен и твърде притеснителен факт – на Singapour Air Show, през 2014, което всъщност не е спектакъл, а чисто и просто панаир на въоръжените сили, Израел прави демонстрация с оръжие наречено Iron Beam или Стоманен лъч. Той представя същите характеристики и способности като оръжието на Тесла... Мисля че от тук нататък, световния контрол е ясен!


Тесла умира сам в стая 3327 на хотел НюЙоркър, където е живеел с непрекъснато пуснати пердета и работейки до последния си час. Когато хотелския персонал го намира, те се свързват с племенника му, който открива няколко часа след това напълно празна стая. Записки, скици, дневници, проекти, лични вещи и тялото на Тесла липсват.
Знае се, че всичко е конфискувано от правителствените служби. Години по късно запознати чиновници донасят, че документите са били преснимани на микрофишове. Никоя от запитаните трибуквени агенции не дава абсолютно никакъв коментар...

///>>>///

Както виждате темата за Никола Тесла не се ограничава само и единствено до свободната енегрия. Лично бих могла да чета, слушам и пиша още страници, но истината е и в търсенето.
Тесла ни показва за пореден път че всичко е обвързано. Няма видимо без невидимо, самята идея за енергия обяснява част от космичните постановки на създанието. Искрено съжелявам, че този човек, антена на гениалността подарена на Земата е бил и той от отхвърлените от обществото защото не е бил разбиран. Съжелявам че хората са до такава степен алчни, завистливи, покварени, и че всеки път когато Вселената изпраща подобен гений на човечеството, той бива разбиран едва векове след това. Иска ми се да вярвам че светът за който е работел Тесла наистина ще е този, а не следващият.

Знаете ли че в САЩ, Тесла все още е приеман като шантавия луд учен. Децата по колежите учат че той е искал да унищожи света с пагубния си лъч. Защо те знаят за този уж секретен проект, а не знаят кой наистина е този човек?

Имам едно желание – да се даде на Тесла мястото което заслужава в уроците и по история и по физика. Ние, предните и следващите поколения изучаваме глупости и истории за мижитурки, крадци и алчни завистници. Нека отдадем заслуженото и на Тесла и на Питагор и на ДаВинчи, и на много други изтрити от учебниците. Децата ни не само заслужават да знаят кои са тези хора, те заслужават да научат техните идеи, да имат шанса да работят над тази визия за света. 

Представете си света на Тесла...


Ако искате да научите още:


Щастлив ден


Смелата овца

Няма коментари:

Публикуване на коментар