понеделник, 15 юни 2015 г.

Защо и как да изчистите епифизата си – истината за третото око

Какво представлява епифизата?


Епифизата или както в повечето страни е наричана пинеалната жлеза -  pineal gland (на англ. Pine = шишарка), защото наистина има формата на шишарка е кристалинно кухо образувание – около 8 мм, изпълнено с течност, намиращо се в центъра на мозъка, между двете полукълба и представлява физическата форма на третото око.
Пинеалната жлеза или третото око би могла да бъде приета за най-важната част от цялата ви нервна система. Освен че тя отговаря за производството на серотонин (хормон на щастието) и мелатонин (отговарящ за съня) в мозъка, тя отговаря и за регулацията на сексуалната зрялост, за бистротата на ума, прозорливостта, както и ред други витални и психологически фукции.



История и Митология

Епифизата е една от последните жлези чието действие е установено от съвременната медицина. При все това тя присъства изключително очевидно изобразена във всички култури по света. Във ведическите йогистки учения, пинеалната жлеза е свързвана или с коронната чакра или директно с третото око.  Индийците от хилядолетия обозначават местоположението й с червената точка на челата си (изключително точно геометрически между другото). Ако се вгледате, формата на покривите на будистките храмове е именно шишарковидна.
Не случайно една от най-големите статуи
във Ватиканът, имаща дори отделно
предназначен и носе името й двор

Във Ватиканът има много статуи представящи шишарка и както казва Давид Уйлкок, “това със сигурност не е защото те имат някакъв необясним култ към плода на боровете”. На папският жезъл от векове шишарката показва връзката между двата свята – земния и духовния. Вижте целият филм тук - http://smelata-ovca.blogspot.fr/2015/04/blog-post_22.html

Рене Декарт (френски философ) е определял епифизата като “престолът” на душата.
В шумерските изображения, една от непрекъснато присъстващите фигури е тази на шишарката, държана в ръка от богът Енки (създател на човечеството) или от летящи неземни същества.

Шумерски барелеф - Адзу държи "шишарка"


В Библията – Лука 34 е казано:
The light of the body is the eye: therefore when your eye is single, your whole body also is full of light; but when your eye is evil, your body also is full of darkness.

Шумерско изображение -
Енки държи "шишарка"





в превод - Светлината на тялото е ОКОТО, ако окото ти е единствено, цялото ти тяло ще е изпълнено със светлина, но когато окото ти е злото, тялото ти ще е в мрак

(вземам текста именно от английската версия, защото от различните преводи, в различните версии, око е преведено като светлина, лампа, ..., за съжаление не можем да бъдем абсолютно сигурни коя версия е “по-вярна”, но това отново показва методите на манипулация, особенно чрез религиите)

Дори в древен Египет, важността и значението на епифизата са били изключително ценени. Почти във всички египетски текстова се намира изображението на окото на богът Хор – тоест “всевиждащото око”. Но, оказва се (отново от рубриката странни съвпадения, които всъщност не са съвпадения), че изображението съвпада едно към едно с биологичната геометрия на пинеалната жлеза. Освен това на всяка част от окото на Хор е била придадена строго специфично значение (вижте скиците отдолу).
 
Горв е ляво са изобразени различните части на Окото на Хор
с тяхното значение; според древноегипетските вярвания човек
притежава не 5, а 6  сетива (по ред на рисунките отгоре надолу)
- мирис; зрение; мисъл; слух; вкус; допир
дробите означен до частите на около на Хор, са пропорците на
действие на всяко отделно сетиво

Учудващо е че анатомически погледнато,
мозъчното разположение напълно отговаря на изображението
на египетското всевиждащо око


Защо е необходимо да я изчистим?

Ето как изглежда една калцирана от
употребата на флуор епифиза
Пинеалната жлеза не е директно защитена от кръвно-мозъчната бариера и тя получава повече кръв от останалите органи с изключение на бъбреците. Понеже не е защитена от кръвния поток, епифизата натрупва минерални залежи, наричани още "мозъчен пясък". С времето, този пясък се насъбира и предизвиква калциране на жлезата, правейки мътно и слузесто течното вещество във вътрешността й. Знае се че тази течност съдържа фоточувствителни клетки който усещат светлинността и се влияят от нея. Известно е също че малките кристали във вътрешността на епифизата притежават качества на светолъчение. Тоза оначава, че при натиск върху кристалите, те излъчват светлина (биолуминесенцията при човекът е доказана, но тя е твърде слаба за да бъде видима с просто око, тя е най-силна при челото, бузите и вратът).
 
Бялото петно по средата
на мозъка е калцираната епифиза
Наскоро се откри, че епифизата е мощен приемник, но разкодирането в мозъкът се поема от други зони, като мозъчната кора например. Това пряко обяснява връзката която египтяните са виждали между различните части на Окото на Хор и функциите на пинеалната жлеза – затова то е наречено всевиждащо (виж схемата по горе).

Според изследователи, лечители, дори учени, именно калцирането на епифизата прекратява иначе порожденните способности на хората към ясновидство, телепатия, четене на мисли, разговори с отвъдното, видения...

Наистина, освен всички познати ни усещания, пинеалната жлеза улавя и вибрациите на електромагнитният спектър, превеждайки емоциите ни, мислите ни или тези на духовете или дори тези на други хора, чрез средствата на телепатията.

Точно това е предизвикало интереса на учени, които изследвали функциите на светлината и връзката й с физическите и паранормални явления ... като психически транс.

Медиумите улавят много информация. Тази информация е регистрирана от таламуса (част от мозъка, която записва сетивните дейности). Човек (не е нужно да е открит медиум за това) не разбира много от нещата които усеща, но тялото му реагира на това. Списъкът от реакции може да бъде дълъг, например, в присъствието на странстващи души, хората имат усещания в областта на шията, болки в стомаха, силно сърцебиене, внезапна умора, виене на свят ...


По време на състояния на раздвояване които изживява медиумът, това се развива в по-голяма активност: той/тя улавя чувствата на другите. Понякога е трудно за медиумът да разграничи индивидуалното си усещане от това което е уловил. Хората могат да бъдат объркани в собствената си идентичност, особено ако те не са наясно, че са психически чувствителни. Това обикновено са критични личности, самокритични, тревожни или дори депресирани.

При нарушения в работата на пинеалната жлеза, дължащи се основно на калциране на кристалите в шишарката, се наблюдават състояния на депресия, меланхолия, стрес, патологично безпокойство по всякакъв повод, булимия или анорексия, шизофрения както и други психически заболявания.

Пинеалната жлеза е силно фоточувствителна (откъдето и името и око), тя се влияе от дневната светлина и секретира мелатонин единствено и само през нощта (докато е тъмно. Затова при професии, където хората работят на обърнати смени се препоръчва или сън на пълна тъмнина, или се предписват медикаменти на базата на синтетичен мелатонин (което всъщност съвсем не е добро решение).

Мелатонинът познат основно като хормонът служещ за регулация на хронобилогичният ритъм (редуване фаза ден – нощ; така нареченият биологичен часовник), активиращ се при попадане на организмът в тъмна среда (затова нощният сън е абсолютно необходим физически), е в известен смъсъл хормонът отговарящ за секрецията на всички останали – само това обясняа доколко правилната и ефективна дейност на вашето трето око е важна!
Освен това мелатонинът освен хормонални фукции реагира и като антиоксидант и действа като анти-раков агент. Когато на болните се предписва почивка би трябвало по скоро да им се дадат наставления да спят/медитират на тъмно...

За съжаление при голяма част от хората епифизата е калцирана. Това често е толкова силно изразено, че се забелязва при мозъчен скенер (ядрено магнитен резонанс), като епифизата се вижда ясно като бяло камъче в центъра на главата. Това се получава от натрупването на нано-бактерии, малки микроорганизми с калциево-фосфорни черупки и този феномен независимо че е напълно естествена защита на тялото от външни вредители, е в основата на редица заболявания. Това е научно изследване обясняващо и артритът, мозъчните инсулти, но също и раковите заболявания и дори боклите в гърба.



Какво предизвиква калцирането на третото око?


Основните причинители на калцирането на епифизата са:

-   Флуоридът/флуорът (магнитно привлечен от епифизната жлеза, където образува калциево -фосфатни кристали, в много по голяма степен отколкото на други места в тялото).
-    Калциевите добавки (една от основните и най-важни причини за калцификацията. Ако Вашият лекар ви препоръчва да се вземат, препоръчвам ви да спрете веднага)
-       Други халогениди като хлор и бромид.
-       Калций в храните (почти всички преработени храни съдържат някаква форма на калции, да не говорим какъв търговски успех имат млеката с добавен калций и витамин Д !!!)
-       Чешмяната вода (водата от чешмата е изпълнена с калцифициращи вещества).
-       Изворна бутилирана вода (дестилирана тя може да е вредна в дългосрочен план, макар че е много по-добра от чешмяната вода)
- Бялата рафинирана захар, алкохолът, тютюнопушенето – тяхното отстраняване от житейските навици осигурява не само почистване на организмът, но и презареждане с кундалини енергия. Цигарите съдържат огромни количества отпадъчни материали от тежки метали (межу които и амоняк и живак). Всъщност пушенето на чист, необработен тютюн или пък канабис, са далеч по безобидни, като последното във вид на чайове и хранителни добавки (за да се избегне ефекта на катранено горене) е дори доказан лечебен метод.  


Първият основен фактор това е флуорът. За съжаление много хора израстват със заблудата, че флуорът е полезен за хората, понеже търпим непрестанните пропаганди на медии и зъболекари. Истината е че и на едните и на другите това е било поднесено точно по същият начин както и на нас. Освен това те получават и огромни суми пари чрез рекламата на всевъзможни пасти за зъби, препарати и води за гаргара.

Какво всъщност представлява флуорът? В естествено състояние той се намира като природен елемент в плодове и зеленчуци и наистина е полезен. ОБАЧЕ !!! В неестествено състояние (като добавка в храни, пасти и други) той е получаван като отпадъчен елемент от преработката на алуминий (тежък метал, изключително вреден за организмът).

Факти за опасността на флуора

Всъщност, първите решили да включат флуора в каквато и да била човешка консумация са били едни американски експлоататори на алуминиева мина, чудещи се как да се отърват от токсичните отпадъци. Те не само намерили как, а и като иманяри земевладелци намерили начин и да им се плаща на всичкото отгоре. Те няели лаборатория която да покаже някакво действие на флуорът можещо да удовлетвори начинът им на работа – а именно, изхвърлянето на тези отпадъци в реката. От тогава, до сега, в САЩ, а после и в Канада, водата в чешмите (че дори и някои от бутилираните) са флуорирани и правителствените власти уверяват че това е с цел да се предпазат децата от кариеси. Още през 1944, Оскар Юинг, един от управниците на един от най-големите алуминиеви картели в САЩ, напуска постът си (където заплатата му е била от порядъка на 750 000 долара) и поема пост в правителството, където яростно защитава сипването на флуор в питейната вода на населението. Ако не познавате политиката на въртящите се врати, погледнете директорските постове в Монсанто и съучастници които действат по същият начин – от фирмата в парламента, получавайки двойни премии за отдадеността си в името на народа (това последното е иронично разбира се).

Друг използвал флуорът е Хитлер във всичките си концлагери и благодарение на щедростта/съучастничеството на компаниите I.G. Farben и BAYER (може би последната ще ви накара да се замислите над здравето и пиенето на хапчета си сега и за в бъдеще). И то не е било с грижа за зъбите на бъдещите си жертви. Това е бил химически най-лесният начин да увреди плодовитостта им, така че да бъде сигурен в тяхната стерилност (и  на двата пола). Освен това консумацията на флуор силно потиска интелектуалните функции, прави хората бездейни, мекушави и силно податливи на манипулация и обработка. Как иначе лагери със стотици хиляди души биха могли да бъдат управлявани с много по малко пазачи, пък били те и силно въоръжени?
 Това да ви напомня нещо? Ако виждате за какво говоря, значи пинеалната ви жлеза е що годе в добро състояние, ако ли не – прениминете незабавно към частта с лечението.

Според изследователи поинтересували се от въздействието на флуорът върху дейността на мозъка – “дори малки количества ограничават възможностите на индивидът да се защитава срещу неправията и господството, тровейки го на бавен огън, чрез наркотично действие, подлагайки го на волята на своя диктатор”. Ако познавате безволеви хора, чакащи някой да ги измъкне от нещастието и същевременно вярвайки неуборимо в красотата и успехът на днешната социална система, не им се сърдете, те са просто с химически промити мозъци, наринати с ежедневна пропаганда. Всъщност, всеки който използва паста/ баня за зъби с флуор е жертва.

Учени изследвали въздействието на флуоридът върху мозъка потвърждават че дори при малки дози се наблюдават невродегенеративни промени. Това накратко обяснено означава че мозъкът ви променя губи от качеството си на работа и действие на невроните, както и на техните връзки.

Една от най-масово използваните
оторви за мишки по света
- отбележете какво съдържа 

Независимо от всички научни изследвания, никое правителство по света не е обявило публично опасността от тази добавка, която почти всеки един човек на планетата доброволно пъха в устата си по три пъти на ден! Не, това не е странно, нито случайност. Това е целенасочена злонамереност и желание за власт. Как по друг начин да бъдат упрвлявани в пълно невежество толкова милиарди хора, които просто всеки пореден път да приемат всичко със свити рамене, наричайки го демокрация, справедливост и начин на живот?



Как да изчистим третото си око?

Точно местоположение - не както твърдят
незапознати - по средата на челото
Първата и най-важна стъпка е незабавно да се спре всякаква употреба на флуор, калций и калциеви добавки под каквато и да била форма – паста за зъби, течност за жабуркане, готварска сол (проверете пакета, много марки вече също слагат флуор в солта за готвене), хранителни продукти с добавки (Е-та и други), млека, газирани напитки, детски храни, витамини и лекарства с добавени в тях флуор и калций...
Ако се притеснявате с какво ще си миете зъбите, има нефлуорирани пасти (няма да правя реклами, потърсете сами) – иначе, домашното решение е тук и за мен това е по добрият избор (така избягвате и пластмасовите туби) - http://smelata-ovca.blogspot.fr/2015/02/blog-post_26.html?q
Друг важен момент е питейната вода. Не пийте бутилирана вода – изключително много марки съдържат високи нива на флуорид и калций, засега нямам изготвен списък за българският пазар, но и до там ще стигна... друг проблем с бутилираната вода са фенолите и фталатите, съдържащи се в пластмасовите изделия и ставащи особенно токсични при стопляне (представете си само флуорна вода в пластмасова бутилка на слънце – абсолютна атомна бомба)...
Филтриращите кани и филтърите за домашни чешми са добро решение. Други методи са преваряването, замразяването, остявянето на водата на слънце поне за 30 мин.

Слънчева/дневна светлина
Тя е изключително важна за правилното функциониране на епифизата. Слънцето е вид храна за третото око. Тя може да бъде поемана от всеки орган на тялото, дори косата и трябва да бъде “консумирана” поне 30 минути всеки ден. Затова дори и небето да е облачно, дори през зимата, дневното излизане на вън е от особенно значение за вашето здраве.

Серотонинът – нощният сън
Той се произвежда по естествен начин от самата жлеза, която го превръща в мелатонин. Но за това, абсолютно необходимото условие е качествен и достатъчен сън в тъмно помещение. Пускането на пердета и щори, за да бъде помещението особенно тъмно са препоръчителни, това е силно стимулиращо за епифизата.


Хранителен режим – храните произвеждащи по естествен път серотонин са : бадеми, банани, люти чушки, ориз, картофи, патладжани, авокадо, боб, домати, фурми, орехи и сини сливи. Абсолютното условие обаче е тези плодове и зеленчуци да са екологично чисти – само тогава те са успели да запазят естесвените си съставки и качества. Доказано е че количествата витамини и полезни вещества в промишлено отглежданите зеленчуци например е по-малко с 400%!!! Както го пиша от немалко време досега – всичко се случва в чинията ви! Внимавайте и следете качеството на храната си – тя определя здравословното ви състояние, младост и дълголетие.



За интензивно декалциране

Тук ви предлагам методите които лично съм използвала (семейно при това), като ви препоръчвам ако досега не сте имали особенно съобразен начин на живот, да започнете директно с двуседмична ежедневна декалсификация с магнезиев хлорид. Резултатите са потресаващи.


Магнезиев хлорид
Магнезият притежава неподражаемо въздействие върху равновесието на човешкият организъм. За съжаление, съвременният човек косумира твърде малко магнезий намиращ се основно в ядките, но също така и в някои плодове и зеленчуци (расли без пестициди и изкуствени торове). В началото на миналия век, най-лесният начин човек да си набави необходимото количество магнезий е било да изяде филия пълнозърнест хляб (прабабите и прадядовците ни са ядели основно хляб с лук и въпреки това повечето не са имали нито недостатъци на витамини нито нужда от допълнителни хранителни добавки от какъвто и да е род. Да не говорим че повечето са живели до към 100 г., като прабаба ми например). За жалост в наши дни това е невъзможно – житните растения са хибриди и дори пълновърнестият хляб съдържа следи от поне 2 пестицида (полята се пръскат след всеки дъжд...) и още толкова антигъбични препарати...
Затова сега има друго решение – магнезиевият хлорид. Той се продава на пликчета от 20 г. в почти всяка аптека или пък в шишенца магнезиево олио.
Употребата е следната – едно пакетче от 20 грама се изсипва в 1 литър вода. дръжте шишето в хладилника, освен запазването на свойствата, това отнема и от горчивината на напитката. Магнезиевият хлорид е леко горчив, като това намалява на втория ден престой на студено, дори на същата вечер, ако сте го сложили от сутринта.
Първите две седмици пийте между 1 и 2 чаени чаши (200 мл) на ден. След това се препоръчва една седмица почивка и още 2 седмици прием. Когато отстраните всички токсини от храните и домашната си употреба, приемът на магнезиев хлорид може да бъде ограничен само до веднъж годишно, според начинът на живот.
Магнезиевият хлорид се намира и в натурален вид – на люспи от водорасли нигири (вкусът е дори леко по горчив). Те могат да бъдат слагани и на салати, но аз лично предпочитам да го изгълтам наведнъж. В интерес на истината с вкусът се свиква изключително бързо (2 до 3 дена), дори децата, първоначално леко отблъснати, после идват сами да искат защото още след ден прием се забеляза значително покачване на жизнената енергия, избистряне на ума, подобряване на паметта, подобряване на общия тонус на тялото, лесно намиране на решения, намаляване на стресът, лек сън и лесно будене рано. Това са естествени симптоми причинени и от липсата на магнезий в тялото и от калцирането на епифизата. Магнезият е абсолютно необходим елемент, като много лекари и лечители приемат не като добавка, а като необходим хранителен елемент.
Забележка: магнезиевото олио се пие или силно разтворено (няколко капки в чаша чай или вода) или се използва за външна употреба, масаж на абдоменът (корем) примесено 1:1 с малко вода или с друго неутрално масло, като бадем например. 


Ябълков оцет
Особенно успешно се спрявя с отстаняването на калцираните клетки от епифизата заради съдържанието си на яблъчена киселина. Предпочитайте го в стъклени бутилки, наличието на депа в дъното дори е добър знак. Пие се по лъжичка в половин чаша хладка вода, всяка сутрин в продължение на 1 месец. Това лечение има силен ефект и върху регулацията на теглото, както и цялостното изчистване на организмът. Може да бъде ползван и профилактично, смесен с мед (купен от медар, иначе няма смисъл), той успешно изчиства и поддържа и храносмилателната система.


Кориандър
Тази подправка, приличаща на магданоз, но с много по-силен аромат и вкус, е една от тревите които помагат на тялото да се освободи от тежките метали и отравяния. Най-лесният й и праилен начин на употреба е в пресен суров вид (особенно ако имате в саксия или в градина) и смелена на сок или на салата.


Чесън
Изключително силен антиоксидант. Освен че също помага за прочистването на органичмът от токсини, той се бори с ред болести и подмладява изцяло функциите и външният облик на тялото. Хубаво е да консумирате в суров вид, смелен или накълцан, всеки ден. При готвене, излагането на топлинна обработка отстранява активното действие над 7 сек. Затова прибавяйте чесънът винаги накрая, непосредствено преди махане от котлонът. И ако някой е смутен от уханията ви, препратете го към тази статия, така набързо скоро ще си имате другарче по мирис.

Куркума
Още един силен антиоксидант. Куркумата обикновенно се продава като прахообразна подправка (особенно боядисваща в жълто абсолютно всичко, така че внимателно с кихането). В натурален свеж вид тя е корен на красиво екзотично цвете.




Допълнителна информация и източници:

http://www.informaction.info/iframe-sante-operation-fluor
http://www.elishean.fr/?p=16790
http://homme-et-espace.over-blog.com
http://changera.blogspot.fr/2014/05/lactivation-de-la-glande-pineale.html

http://stopmensonges.com/le-curcuma-lepice-qui-empeche-le-fluorure-de-detruire-votre-cerveau/


Щастлив ден 

Смелата овца

9 коментара:

  1. Въпросният "арак" всъщност е синапено дърво, още "дърво горчица" или най-официално Salvadora Persica, ако някой реши да пробва, купи, сее, прочие. Иначе се използва за ароматизиране на анасонлийката в Турция и като цяло в арабския свят :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво! и Благодаря! Това е точно така, благодаря за латинското име! Много полезна информация! Ако някои има семена - записвам се!
      Щастлив ден и пак благодаря

      Изтриване
  2. Не можах да прочета това творение. Сигурно има много мъдрост в него, но пълните членове са много повече. Камионът излезе от ДАПът и спря на мостът. Моля, превеждайте, но не публикувайте повече!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук и аз се загубих О-о-о Не можах да разбера защо и какво не сте могли да прочетете, какъв камион, какъв мост, какви 5 лева... И защо чунким да не публикувам? Ако ви болят очите от моите правописни грешки (явно така трябва да подразбирам коментара), препоръчвам или друг блог или очен масаж по метода на Норбеков! С друго не мога да помогна!

      Изтриване
  3. Супер , доста от нещата вече знаех , но и доста нова и полезна информация научих .Благодаря !

    ОтговорИзтриване
  4. Само да отбележа, че магнезиевият хлорид май вече не се предлага в опаковката, която е анонсирана в статията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този за който говоря не съм го купувала в България, но ако имате повече информация по въпроса, моля споделете я и за другите читатели. Благодаря предварително.

      Изтриване